Loading...
03_Bemutatkozás 2019-04-17T18:31:05+00:00

KÜLDETÉSÜNK

Rendszer szemléletű tudásátadás, szemléletváltás a műszaki felnőttképzésben

Tapasztaljuk, hogy sokan csak a saját szűken vett szakterületüket látják, és nem gondolkoznak rendszerben, pedig rendszer szemlélettel könnyebbé tehetik a saját illetve mások munkáját is.

CÉLJAINK

Innovatív, piacvezető mérnöki és egyéb továbbképzések létrehozása

Megújult mérnöki kultúra kialakítása

Új képzési területek feltérképezése, meglévő képzések újragondolása, összekapcsolása

Az egyénben rejlő személyes kompetenciák fejlesztése

Értékteremtés a közösségépítés erején keresztül

Bővebb leírás

Torma Ferenc

Intézményvezető

IDEA Képzési központ

Részletek

Nagy Orsolya

Minőségbiztosítási vezető

IDEA Képzési központ

Részletek

Nagy István

Szakmai vezető

IDEA Képzési központ

Részletek

Bősze Gábor

Tréner, oktató

Vállalkozó

Részletek

Pusztai Ádám

Tréner, oktató

Kollektíva

Részletek

Handa Orsolya

Tréner, oktató

Szabadúszó

Részletek
Tovább az oktatókhoz

Fontosnak tartjuk, hogy bevételünk egy részét visszajuttassuk a társadalomnak, előnyben részesítve azokat, akiket szükségükben vagy emberségből támogatni kell. Számunkra ez az elköteleződés nem csupán időszakos, hanem állandó, és nem merül ki pénzügyi hozzájárulásban. Szeretnénk hozzátenni a közösség igényeihez, hogy Magyarország mindannyiunk számára jobb, élhetőbb és sikeresebb legyen.

Fentiek érdekében a Rehab Critical Mass Alapítvánnyal közösen tartjuk “Kapcsolati akadálymentesítés” képzésünket, mely az érzékenyítésre fókuszál. Ezen képzésen nincs profit, a célunk az, hogy a fogyatékkal élő embertársaink is be tudjanak kapcsolódni a munka világába és a társadalom struktúrájába.

A minket körülvevő világban nem tudunk olyan dolgot mutatni, amit valamilyen módon ne köthetnénk a mérnökök tevékenységéhez; nemcsak az épületek amiben élünk, a járművek, amikkel közlekedünk, a mai világban már nélkülözhetetlenné vált telekommunikációs eszközök, a ruháink anyaga, de még a színe is mérnöki munka eredménye. Az első pattintott kőszerszámot is valószínű, hogy egy „ős-mérnök” fejlesztette ki ?.

Mi magunk is mérnökök vagyunk, de a munkáink során nem csak mérnökökkel dolgozunk együtt, hanem más szakmák képviselőivel is. Mindenkitől lehet tanulni és az a tapasztalat, hogy a bármely szakmáról is beszélünk, a siker (a jó kapcsolati rendszeren túl persze) abban rejlik, hogy az illető mennyire képes a saját szakterületén a folyamatos megújulásra, mennyire naprakészek az ismereti és hogyan tud alkalmazkodni a folyamatosan változó külvilág igényeihez, akár azon a áron is, hogy kimerészkedik a szűken vett szakterületéről.

Hisszük, hogy a folyamatosan fejlődő világunkban folyamatosan fejlődő oktatásra is szükség van, ezért szakítunk a hagyományos tanulási koncepciókkal. Érezzük, látjuk, hogy igény van a változásra. Az IDEA csapatának küldetése, hogy a műszaki, szakmai és kompetenciafejlesztési képzéseken részt vevők a gyakorlatban is jól használható, piacképes tudást kapjanak. És még sok egyéb mást is…

JOGGAL MERÜL FEL A KÉRDÉS: MITŐL VAGYUNK MÁSOK?

A csapatunk oktatói szinte kivétel nélkül mind gyakorlati, sikeres szakemberek. Évek, évtizedek óta a saját tudásukból élnek, amit megosztanak Veled. Ezen szakértők tapasztalatát, képességeit gyúrtuk össze érthető, hasznos képzésekké. Képzéseink szakmai támogatói és együttműködő partnerei Budapesti Műszaki Egyetem és a Pannon Egyetem műszaki oktatói.Az értékes tudást ötvözzük a jelenkor technológiájával. Hisszük, hogy a tudás mellett elengedhetetlen a mai kor eszközeinek használata és a képzések digitális környezetbe való illesztése.

Korszerű, saját oktatóteremmel (digitális tábla, kollaborációs szoftver), saját irodával és ügyfélszolgálattal rendelkezünk:

A képzéseink tematikái alkalmazkodik a jelenkori modern elvárásokhoz azaz:

  • nem raboljuk feleslegesen senki idejét, az otthoni felkészülés nagyobb hangsúlyt kap

  • a személyes jelenlétet igénylő órák tartalmasak, inspirálók és a kapcsolatépítési szempontból is hasznosak

  • az alacsonyabb csoportlétszám jótékonyan hat a csapatmunkára egyúttal nagyobb teret biztosít az egyén kibontakozására is

Az oktatás mellett, ill. az oktatáson túl közösséget is építünk. Célunk, hogy a nálunk végzettek számára olyan fórumot és találkozási lehetőséget biztosítsunk, ahol:

  • támaszkodhatnak mind az oktatói, mind pedig egymás tudására tapasztalatára

  • eredményes team munkák, partneri együttműködések alakulhatnak

  • az IDEA közössége egyet jelent egy profi, sikeres és mindig megújuló csapattal

Innovatív:

Új eszközökkel, a mai kor igényeinek megfelelően oktatunk. Újabb és újabb módszereket, tananyagot fejlesztünk.

Dinamikus:

Lendületes csapatunk nem pihen: a piaccal együtt mi is mozgásban vagyunk.

Eredményorientált:

Nekünk az Ön sikere számít. Ha a képzés által sikeres lesz, az a mi sikerünk is.

Adaptív:

Alkalmazkodunk a kor kihívásaihoz, a képzési igényekhez, a képzésen résztvevőkhöz.