Érzékenyítés: önismereti nyílt nap

Érezted már azt, hogy állsz az utcán, segíteni szeretnél egy embertársadnak, aki fogyatékkal élő, vagy „ép” de nem tudod, hogyan kezdj hozzá? Érezted azt ezekben a helyzetekben, hogy összeugrik a gyomrod, hátrébb kell lépned, szorongsz és tehetetlenül állsz a helyzet előtt?

Szó szerint “lebénulsz” és  “bénább” vagy, mint akiről azt hiszed “béna”.

Mi a megoldás?

Nem könnyű ezekben a helyzetekben meghozni a megfelelő döntést, hisz sokan törekszünk a biztonságra, és rettegünk a váratlan fordulatoktól, kihívásoktól.

A célunk az, hogy motiváljunk abban, hogy segíteni jó és hasznos dolog, melyből hosszú távon mindannyian csak tanulhatunk. Ez növeli a résztvevők egyéni kapacitását és adott esetben a csapat egységét is.

Olyan alkalmat szeretnénk létrehozni ahol a segítségnyújtás, tabuk és félelmek nélküli kommunikáció felemelő, így érzékenyülhetsz. Tehát nemcsak tűnő pillanatok, álszent érzékenység és a tehetetlen bűntudat marad, hanem maradandó pozitív élmény fókuszú megközelítés, mely beépül és élhetővé teszi a társadalmi részvételt.

A foglalkozás talán legfontosabb üzenete, hogy olyan intim pillanatok élhetőek meg, melyek segítségével a komfortzónán kívülre lépve ismerhetjük fel saját lehetőségeinket és kerülünk közelebb önmagunkhoz, mely hosszú távon segít eligazodni a mindennapi életben, hiszen mindannyian érintettek vagyunk így vagy úgy.

Környezetünk és a minket körülvevő közösség minket tükröz vissza, tegyük hát meg az első lépést, hogy mindennapjainkban jobban érezhessük magunkat! Ezért fontos, hogy képesek legyünk az együttműködésre.

Ha ismerősek ezek a helyzetek, ezek a te kérdéseid is, akkor ott a helyed ingyenes workshopunkon!

Trénereink vezetésével veled együtt keressük meg a válaszokat.

Jelentkezem a nyílt napra

Kedves Érdeklődő!

Az Idea Képzési Központ 2017. július 12-én 18h-i kezdettel folytatja nyílt napok sorozatát, melyben térítésmentesen megismerhetsz minket, képzéseinket, trénereinket.

Harmadik nyílt napunkon személyesen találkozhatsz Takács Edinával, Galgóczi Péterrel és Fekete Gy. Viktorral, akik “Érzékenyítés” témában adnak majd egy kis ízelítőt.

Takács Edina: Környezetmérnök, színházi rendezőasszisztens, mentálhigiénés segítő szakember

Galgóczi Péter: megváltozott munkaképességű, kerekesszékes, polgárjogi és Rehab Critical Mass aktivista, aki korábban több különböző munkahelyen más-más pozícióban próbálta ki magát. Szabadidejében autósporttal, festészet foglalkozik, amatőr fotós.

Fekete Gy. Viktor: multifunkciós művészféleség, valamint magasan funkcionáló autista előadóként a hazai érdekvédelem tevékeny tagja. Alapítója és tapasztalati szakértője a Megismerhető Autizmus Generáció civil érdekvédelmi munkacsoportnak, valamint kitalálója és szerkesztője az Autista Vagyok youtube videócsatornának, evangélikus hitoktató.

Részletek:

A nyílt napon való részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. Részvételi szándékodat a lenti hivatkozásra kattintva jelezheted.

Helyszín:

1082 Budapest, Kisfaludy u. 19. Fszt.2., (2-es kapucsengő) a Corvin mozitól 2 percre.

Időpont:

2017. július 12., szerda, 18:00-20:00.

Megtisztelő részvételedre feltétlen számítunk!

 

Torma Ferenc

Intézményvezető

IDEA Képzési Központ

Érdekel az “Érzékenyítés: önismeret” c. nyílt nap
2017-07-06T08:46:08+02:00