08_1_Kapcsolati akadálymentesítés 2018-11-25T20:08:26+00:00

Kapcsolati akadálymentesítés, érzékenyítés

(nyilvántartásba vételi szám: E-001637/2017/D003)

Időtartam: 4 nap (35 óra)

JELENTKEZEM

A képzés célja

A szokatlan kooperatív helyzetek megélésével tudássá válik a megélt élmény, beépül a hétköznapi helyzetek kezelésébe és a képesség alapú gazdaságtan alapján minden résztvevő számára hasznosítható megoldási mintákat ad.

Cél az érzékenyíteni kívánt közösség motivációját innovatív módon erősíteni a fogyatékossággal élő irányában, mely a vállalat / munkahelyi részvétel szempontjából is növeli a résztvevők egyéni kapacitását és a csapat egységét. A társadalmi felelősségvállalás hétköznapi gyakorlata, mely a közjót szolgálja és az egyéni ember mindennapi boldogságát gyarapítja.

A képzés célcsoportja

Piaci szereplők, vállalatok, állami szervezetek munkatársai, akik a mindennapi munka során nem kellően érzékenyek társaik irányában.

Baggy course, közösségi ebéd modul

2-szer 3 órás ismerkedés

 Élmény különítmény

Tematika: látássérültek

 Élmény különítmény

Tematika: hallássérültek

 Élmény különítmény

Tematika: pszichoszociális sérültek

 Élmény különítmény

Tematika: értelmi sérültek

 Élmény különítmény

Tematika: mozgássérültek

 Lezárás, tapasztalatok összegzése

konzekvenciák levonása

Baggy course, közösségi ebéd  modul

3+3 óra
  • Trénerek és keretek bemutatása, résztvevők bemutatkozása.Az első alkalommal az ismerkedés és a közös szabályok kialakítását követően a fogyatékosság témakörében kezdeményezünk beszélgetést a munkavállalókkal. Interaktív, játékos formában megfogalmazzuk a témakörbe tartozó fogalmakat és egyben a hozzájuk kötődő félelmek és tabuk kibontása történik.
  • Második alkalommal specializáljuk az első alkalommal tanultakat tapasztalati szakértők részvételével. Személyes élettapasztalataikon keresztül ismerkedünk meg egy-egy fogyatékossági típus alap problémáival. (Fizikai akadályok, mentális akadályok, verbális akadályok, infokommunikációs akadályok, szocializációs akadályok)

Élmény különítmény  modulok

5-ször 5 óra
  • Az “Élmény különítmény” a kapcsolódó elméletek után külső helyszínen zajlik. Olyan extrém, bár hétköznapi helyzeteket teremtünk, amelyeket egyébként sem lehet kikerülni, csak nem odanézni- , ahol a saját élményén kersztül olyan tapasztalatokra tehet szert a résztvevő, ahol a segítségnyújtás, tabuk és félelmek nélküli kommunikáció felemelő, így érzékenyül. Tehát nemcsak tűnő pillanatok, álszent érzékenység és a tehetetlen bűntudat marad, hanem maradandó pozitív élmény fókuszú megközelítés, mely beépül és élhetővé teszi a társadalmi részvételt.A foglalkozások során olyan intim pillanatok élhetőek meg, melyek segítségével a komfortzónán kívülre lépve ismerhetjük fel saját lehetőségeinket. A képzés gyakorlati, tudásalapú megközelítés mely hosszútávon segíti elő a beágyazódást.Az “ép” résztvevők megélhetik, hogy bizonyos képességeikkel sérült társaik mennyit tudnak nekik segíteni, legyen az látás, hallás, mozgás, értelmi, vagy mentális eredetű probléma.A képzések résztvevője az adott „modul”, tématerület képzett szakértője és egyben a csapat mentora, aki biztonságos környezetet teremt a résztvevőknek.

Lezáró modul

4 óra
  • A képzés összegzése és kiértékelése a saját élményeken keresztül, ahol kitérünk arra, hogy kiben milyen érzéseket generált a Kapcsolati akadálymentesítés” képzés, milyen képességekre és tudásra tett szert ezáltal. Milyen problémákkal és megoldásokkal szembesült és mit adott a további szakmai és személyes fejlődéséhez.A képzés végén  monitorozzuk a tanultak és tapasztaltak eredményességét.
JELENTKEZEM

Takács Edina

Tréner

Mentálhigiéniás szakember

Tovább a trénerhez

Surányi Judit

Tréner

Az RCM alapítvány vezetője

Tovább a trénerhez

Kristóf Róbert

Tréner

Az Ébredések alapítvány vezetője

Tovább a trénerhez

Tapasztalati szakértő/fogyatékossággal élő

Minden élmény különítményben más résztvevő

Tovább a trénerhez

Cím: 1082 Budapest, Kisfaludy utca 19., fszt. 2.

Tisztelt Érdeklődő!
A képzés jellegéből adódóan nem nyílt, vállalati/állami ügyfeleinknek, egy cég számára ajánljuk. A tréningre a körülmények ismeretében mindig egyedi ajánlatot adunk. Részletekért keressen meg minket a kapcsolat menüpontban, vagy a lenti űrlap segítségével.
[contact-form-7 404 "Not Found"]