Képzési szolgáltatás megrendelése, avagy hogyan válasszon képző központot

Számos szempontot ki lehetne emelni (ár-érték arány, képzési helyszín, időpont, referenciák), de mostani bejegyzésünkben a felnőttképzési engedélyre, annak meglétére fókuszálunk. Egy adott intézmény viszonylag bonyolult és sokszereplős (kereskedelmi és iparkamara, kormányhivatal, felnőttképzési szakértők) eljárás eredményként szerezheti meg felnőttképzésre jogosító engedélyét. A felnőttképzési engedély nem keverendő össze más egyéb sorszámozással vagy egyéni intézményi azonosítókkal, felépítése a következő;

„E” – hat számjegyű intézményi azonosító/engedély kiadásának éve  – képzés azonosító száma (pl. az IDEA Képzési Központ Klímavédelmi stratégia előkészítő képzése E-001637/2017/B002 nyilvántartásba vételi számmal rendelkezik)

 Ez azért is fontos, mert az engedéllyel nem rendelkező  ún. piaci képzések esetében (ettől az adott képzés még nagyon jó és hasznos is lehet)  bizonyos kedvezmények nem érvényesíthető valamint a megszerezhető végzettség sem nevezhető felnőttképzési tanúsítványnak.

 

Tehát, akkor válasszon engedéllyel rendelkező felnőttképzési központot képzéseinek lebonyolítására, ha:

  • fontos önnek a minőség és megbízhatóság
  • ellenőrzött keretek között megvalósuló képzési szolgáltatást kíván igénybe venni
  • fontos önnek a képzési tematika, oktatók leinformálhatósága
  • a képzés eredményes teljesítéséről hivatalos felnőttképzési tanúsítványt kapjon
  • befizetendő szakképzési hozzájárulását inkább céges munkavállalóinak fejlesztésére szánná
2018-01-16T13:42:20+02:00