Nyílt nap – Hogyan viseld el a kollégáidat? – önérvényesítés és együttműködés a munkahelyen

Igazi kihívás időnként számodra, hogy megértesd magad a kollégákkal? Van olyan munkatársad, akivel úgy érzed, egyszerűen lehetetlen együtt dolgozni? Bármit csinálsz nem találjátok a közös hangot? Emiatt már kedvetlenül mész be reggelenként, vagy összeugrik a gyomrod is, ha át kell lépni a munkahelyed küszöbét? Indul egy újabb nap, amikor közösen kellene dolgozni, de annyira erőltetett az egész, hogy már előre utálod?

Tanácstalan vagy, hogyan segíthetnéd a megoldást? Vagy előzhetnéd meg a munkahelyi hétköznapokat nehezítő helyzetek kialakulását?

Úgy érzed, mindig neked kell engedni annak érdekében, hogy a munkát el tudjátok végezni? Vagy épp ellenkezőleg, könnyen mondják rád, hogy törtető vagy akaratos vagy?

Mi a megoldás?

Nem mindig könnyű ilyenkor megtalálni az egyensúlyt az önérvényesítés és az együttműködés között, és különösen feszítő, ha a közös munkahelyi teljesítmény forog emiatt kockán.

A munkatársainkkal gyakran több időt töltünk mint a családtagjainkkal, így a megoldás igénye egyre sürgetőbb. Ki szeret ilyen feszült helyzetben órák hosszat eltölteni? Ráadásul a hét öt napján?

Fontos tudatosítani magunkban, hogy a munkahelyi stressz gyakran nemcsak a fokozódó elvárások meg a főnök miatt alakul ki – pedig automatikusan erre szoktuk fogni.

Gyakran a munka során egy-egy munkatárssal kialakult véleménykülönbségek nem megfelelő kezelése, a csapatban kialakított munkamegosztás körüli feszültségek, szakmai féltékenységből eredő rosszindulat, meg nem beszélt félreértések állnak a háttérben.

Azaz olyan helyzetek, amelyekben mi magunk vagyunk az egyik fél! Így a viselkedés alakításában 50%-ban biztosan lehetőségünk és felelősségünk van! Gondoltál már így az „elviselhetetlen” kollégával való kialakult helyzetre?

Mi magunk is tehetünk azért, hogy máshogy alakuljanak a munkahelyi feszült helyzetek és képesek legyünk az együttműködésre!

Mi állhat az együttműködés kialakításának útjában? Melyek ezek a gátló tényezők? Milyen személyes kompetenciák segíthetnek bennünket ezeknek a helyzeteknek a kezelésében? Hogyan tehetjük meg a magunk részéről a legtöbbet egy adott szituációban?

Ha ismerősek ezek a helyzetek, ezek a te kérdéseid is, akkor ott a helyed ingyenes workshopunkon!

Trénereink vezetésével veled együtt keressük a válaszokat, miközben egyensúlyozunk kicsit az önérvényesítés és az együttműködés mezsgyéjén.

Interaktív, dramatikus és szomato-pszichoterápiás elemekkel is készülünk a workshopunkra. Ízelítőt kapsz olyan gyakorlatokból, melyek segítségével te magad találhatod meg a saját válaszaidat, hogyan tudsz együttműködő lenni, miközben önérvényesítő is maradsz.

Jelentkezek a nyílt napra

Kedves Érdeklődő!

Az Idea Képzési Központ 2017. július 5-én 17h-i kezdettel folytatja nyílt napok sorozatát, melyben térítésmentesen megismerhetsz minket, képzéseinket, trénereinket.

Második nyílt napunkon személyesen találkozhatsz Handa Orsolyával és Dr. Harangi Ritával, akik “Hogyan viseld el a kollégáidat? – önérvényesítés és együttműködés a munkahelyen” témában adnak majd egy kis ízelítőt. Orsi pszichológus, képzés szervező és tréner, a pszichológiai projektek és a tréningek lebonyolításában szerzett komoly tapasztalatot. Rita tetemes szakmai munkáit felsorolni is nehéz: klinikai szakpszichológus, pszichodráma csoportvezető, kiképző, szomatoterapeuta.

Részletek:

A nyílt napon való részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. Részvételi szándékodat a lenti hivatkozásra kattintva jelezheted.

Helyszín:

1082 Budapest, Kisfaludy u. 19. Fszt.2., (2-es kapucsengő) a Corvin mozitól 2 percre.

Időpont:

2017. július 5., szerda, 17:00-19:00.

Megtisztelő részvételedre feltétlen számítunk!

 

Torma Ferenc

Intézményvezető

IDEA Képzési Központ

Érdekel a “Hogyan viseld el a kollégáidat? – önérvényesítés és együttműködés a munkahelyen” c. nyílt nap
2017-06-21T14:44:50+02:00