08_4_Egyuttmukodes_fejlesztes_1_nap 2018-08-17T22:05:48+00:00

Együttműködés fejlesztés és önérvényesítés a munkahelyen tréning

Fejlődjön a csapattal.

JELENTKEZEM

Miért fontos az együttműködés?

A munkahelyi elvárások és a túlterhelés fokozódásával egyre feszültebbek a munkahelyi viszonyaink. Nehezen értjük egymást, lehet, hogy idővel már nem is törekszünk arra, hogy megértessük magunkat a másikkal. Inkább mindenki csak teszi a maga dolgát és kerüli a közös feladatokat.

A helyzetet ráadásul nehezíti, hogy a munkahelyünkön olyan emberekkel is meg kell találnunk a hangot, – gyakran éppen velük együtt kell az elvárt teljesítményt produkálnunk, – akikkel, ha tehetnénk bizonyosan messze elkerülnénk egymást. Mindez rossz munkahelyi légkört, feszült hangulatot teremt, ahová reggelente már bemenni sincs nagyon kedvünk, vagy éppen görccsel a gyomrunkban lépjük át a küszöböt.

Jó tudni pedig, hogy az együttműködés képességének fokozása egyéni hozzáálláson múlik és nemcsak a csapat vagy a szervezet hatékonysági mutatói miatt fontos szempont. A hatékony együttműködésre való hajlandóság, a kollégákhoz való kapcsolódás képessége olyan tényező, olyan erőforrás lehet, amivel emberibb, élhetőbb munkahelyi légkört hozhatunk létre, a munkahelyi túlterhelést könnyebben lehet elviselni, a fokozódó stresszhatásokat kiküszöbölni – és nem mellesleg, a feladatokat elvégezni.

A képzés célja

A képzés során a résztvevőkkel közösen feltárjuk a kapcsolódást segítő és gátló egyéni kommunikációs és konfliktuskezelési lehetőségeket. Olyan önérvényesítési és megoldásközpontú technikákat sajátíthatnak el a résztvevők, amelyek fejlesztik a kollégákkal való hatékony együttműködés készségét és a nehéz helyzetek kezelésére való hajlandóságot.

A képzés célcsoportja

Minden olyan személy, aki egy munkahelyi környezetben kollégák között egy csoport tagjaként, alkalmazottként vagy akár vezetőként van jelen, és törekszik arra, hogy a közös munkában jobban megértse a másikat és hatékonyabban tudja megértetni magát. A résztvevő ezzel elősegítheti azt, hogy a munkahelyi kapcsolatok hozzájáruljanak a munkavégzés hatékonyságához, és megkönnyítse ezzel saját maga számára is a mindennapokat.

Alapozó modul

2 óra bevezető, ismerkedés

Együttműködés fejlesztés modul

8 óra tiszta gyakorlat

Alapozó modul

2 óra
  • Együttműködés szerepe a munkahelyi viszonyokban
  • Együttműködést segítő és gátló tényezők azonosítása

Együttműködés fejlesztése  modul

8 óra
  • Egyéni feladatok
  • Kooperációs készség összetevőinek azonosítása, mobilizálása
  • Saját konfliktus- és problémakezelési stílus meghatározása, alkalmazása
  • Kapcsolódást segítő lehetőségek feltárása gyakorlatokon keresztül
JELENTKEZEM

Dr. Kállainé Harangi Rita
Klinikai szakpszichológus, tréner

Tovább a trénerhez

Handa Orsolya
Viselkedéselemző, pszichológus jelölt

Tovább a trénerhez
Cím: 1082 Budapest, Kisfaludy utca 19., fszt. 2.
Tisztelt Érdeklődő!
Jelenleg nincs jelentkezési időszak, amennyiben érdeklődik képzésünk iránt, keressen meg minket a kapcsolat menüpont alatti elérhetőségek valamelyikén, vagy a lenti űrlapon.