08_09_Erzekenyites_1_nap 2018-08-17T22:06:21+00:00

Mindennapi érzékenyítés

Időtartam: 4 óra

JELENTKEZEM

Miért fontos, hogy érzékenyebbek legyünk?

Érezted már azt, hogy állsz az utcán, segíteni szeretnél egy embertársadnak, aki fogyatékkal élő, vagy „ép” de nem tudod, hogyan kezdj hozzá? Érezted azt ezekben a helyzetekben, hogy összeugrik a gyomrod, hátrébb kell lépned, szorongsz és tehetetlenül állsz a helyzet előtt?

Szó szerint “lebénulsz” és  “bénább” vagy, mint akiről azt hiszed “béna”.

Mi a megoldás?

Nem mindig könnyű ezekben a helyzetekben meghozni a megfelelő döntést, hisz sokan törekszünk a biztonságra, és rettegünk a váratlan fordulatoktól, kihívásoktól.

A célunk az, hogy motiváljunk abban, hogy segíteni jó és hasznos dolog, melyből hosszú távon mindannyian csak tanulhatunk. Ez növeli a résztvevők egyéni kapacitását és adott esetben a csapat egységét is.

Olyan alkalmat szeretnénk létrehozni ahol a segítségnyújtás, tabuk és félelmek nélküli kommunikáció felemelő, így érzékenyülhetsz. Tehát nemcsak tűnő pillanatok, álszent érzékenység és a tehetetlen bűntudat marad, hanem maradandó pozitív élmény fókuszú megközelítés, mely beépül és élhetővé teszi a társadalmi részvételt.

A foglalkozás talán legfontosabb üzenete, hogy olyan intim pillanatok élhetőek meg, melyek segítségével a komfortzónán kívülre lépve ismerhetjük fel saját lehetőségeinket és kerülünk közelebb önmagunkhoz, mely hosszú távon segít eligazodni a mindennapi életben, hiszen mindannyian érintettek vagyunk így vagy úgy.

Környezetünk és a minket körülvevő közösség minket tükröz vissza, tegyük hát meg az első lépést, hogy mindennapjainkban jobban érezhessük magunkat! Ezért fontos, hogy képesek legyünk az együttműködésre.

A képzés célja

A képzés során a résztvevőkkel közösen valós helyzeteket élünk át valós szituációban (a képzés nagy része a városban zajlik). A szokatlan kooperatív helyzetek megélésével tudássá válik a megélt élmény, beépül a hétköznapi helyzetek kezelésébe és a képesség alapú gazdaságtan alapján minden résztvevő számára hasznosítható megoldási mintákat ad.

Cél az érzékenyíteni kívánt közösség motivációját innovatív módon erősíteni a fogyatékossággal élő irányában, mely a vállalat / munkahelyi részvétel szempontjából is növeli a résztvevők egyéni kapacitását és a csapat egységét. A társadalmi felelősségvállalás hétköznapi gyakorlata, mely a közjót szolgálja és az egyéni ember mindennapi boldogságát gyarapítja.

.

A képzés célcsoportja

Minden olyan személy, aki törekszik az önismeretre. A résztvevő ezzel elősegítheti azt, hogy jobban megismerje magát, így a közösségnek is hasznos tagja lesz.

Alapozó modul

1 óra bevezető, ismerkedés

Élmény különítmény modul

4 óra terepgyakorlat

Alapozó modul

1 óra
  • Ismerkedés, célok kitűzése, a megoldandó feladatok rövid ismertetése

Élmény különítmény modul

4 óra
  • Valós helyzetek megélése (voltál már kerekes székkel a Boráros téren? Vagy bekötött szemmel a Blahán?)
  • A helyzet kezelésének bemutatása
  • A helyzet elemzése
JELENTKEZEM

Takács Edina
Mentálhigiénés szakember

Tovább a trénerhez

Galgóczi Péter
Tapasztalati szakértő

Tovább a trénerhez
Cím: 1082 Budapest, Kisfaludy utca 19., fszt. 2.

Részletek

A képzés időpontja: még nem elérhető.

A feltüntetett órák tanórában értendőek. A képzés végig két trénerrel zajlik.

A kiindulási helyszín az IDEA Képzési Központ Oktatóterme, a Corvin negyednél (1082 Budapest, Kisfaludy utca 19. Fszt.2., 2-es kapucsengő). Ha autóval jössz, javasoljuk a Corvin Plaza mélygarázsát, biztonságosabb és olcsóbb (első óra ingyenes, minden megkezdett óra 250 Ft), mint az utca (265 Ft/óra). A képzés nagy része külső helyszínen, Budapest utcáin zajlik, 2 km-es körön belül, ezért ajánlott a kényelmes ruházat.

A képzésen résztvevők száma: minimum 10 fő, maximum 15 fő. A jelentkezés (befizetés) sorrendjében történik a foglalás.

A képzés díja

A képzés díja: bruttó 12 000 Ft

A díj tartalmazza a kávét, teát, ezen felül biztosítjuk az oktatáshoz szükséges összes eszközt (oktatási segédletek, stb.).

A képzéshez tartozó jelentkezési lehetőség még nem érhető el honlapunkon. Amennyiben bármilyen kérdés merül fel, keress minket a lenti űrlap segítségével.